Wat is een Luizterverhaal?

Luizter vertelt uw verhaal op een unieke en inspirerende wijze in een 10 tot 15 minuten durend optreden. Gesproken tekst, subtiel begeleid op piano, afgewisseld met toepasselijke live gezongen liedfragmenten uit bekende popsongs. Hierdoor komt uw verhaal, uw boodschap echt binnen. Het raakt alle gasten! Zoals in een goede speelfilm bevat een Luizterverhaal de juiste verhouding van hoogte- en dieptepunten.

Oprecht, waargebeurd, soms aangrijpend en met een vleugje humor

Een Luizterverhaal kan over verschillende gebeurtenissen gaan
Een liefdesverhaal, een levensloop, een bedrijfsjubileum, een jaaroverzicht, een fusie, een geboorte, de oprichting van een stichting, het bedanken van familie, vrienden of een groep mensen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ondertussen hebben we meer dan 100 verschillende Luizterverhalen geschreven en verteld. Met steeds een ademloos publiek en lovende kritieken.

Luizterverhaal ‘Muzikale levensloop’ is in 2017 bekroond met 3 bijzondere prijzen:

Ieder verhaal is het waard om verteld te worden!

Werkwijze Luizterverhaal
U hoeft zelf geen verhaal aan te leveren. We nemen dat volledig uit handen en starten met een persoonlijk interview als basis voor het Luizterverhaal. De uitkomst van het interview verwerken wij tot een boeiende, respectvolle verhaallijn, verdeeld over verschillende korte hoofdstukken. Bij ieder hoofdstuk zoeken wij passende liedfragmenten uit bekende liedjes. Hierdoor komt de boodschap in combinatie met het vertelde stuk het krachtigst over.

Op basis van het interview schrijven wij uw verhaal. Vervolgens maken we van het complete verhaal een versie die geschikt is om live voor te dragen. We mailen het Luizterverhaal vooraf ter controle aan u door. Zo weten we zeker dat de juiste interpretaties en nuances gebruikt zijn.

Een Luizterverhaal is echt maatwerk. In de totale voorbereiding (interview, schrijven, muziekselectie, correctieronde en repetities) investeren wij 3-5 dagen exclusief het optreden zelf.