Over ons

Luizterverhaal is bedacht door zangeres Jolanda Bazen en pianist Jörgen Versteeg (duo Luizter). In september 2014 werden zij gevraagd om een kort theaterprogramma te presenteren tijdens Cultuur Carrousel van Lionsclub Bergen op Zoom. Voorheen bracht Luizter voornamelijk live achtergrondmuziek en nu werd er gevraagd om op de voorgrond te treden. Jolanda Bazen schreef een Luizterverhaal over ‘The circle of life’ waarbij alle belangrijke momenten uit een mensenleven in sneltreinvaart voorbij kwamen. Ieder hoofdstuk werd afgesloten met een live gezongen bijpassend fragment uit een bekende popsong. Hierdoor ankeren de momenten en kunnen gasten zich identificeren met het verhaal. De combinatie van gesproken tekst en live gezongen liedjes zorgt dat iedereen wordt geraakt. Het eerste Luizterverhaal zorgde direct voor een staande ovatie.

Al snel kwam er vraag naar een verhaal tijdens andere gelegenheden zoals een eindejaarsborrel, een verjaardag, een bruiloft, een bedrijfsjubileum, een afscheidsdienst en een kerstdiner. Inmiddels hebben we al meer dan 150 keer een Luizterverhaal verteld met keer op keer een ademloos publiek.

De vertellers van Luizterverhaal

Een Luizterverhaal wordt altijd verteld door een verteller en pianist van Luizter. Uniek in het concept is dat de verteller ook zingt en continue live begeleid wordt door een pianist op een minivleugel. In 2018 is het team van Luizterverhaal uitgebreid naar 7 vertellers en 4 pianisten.

Wat is een Luizterverhaal Wat is een verteller

Bekijk onderstaande video en ontmoet onze vertellers:

Muzikale levensloop

Luizterverhaal ‘Muzikale levensloop‘ is in 2017 bekroond met 3 bijzondere prijzen:

Levensdocument

Samen met State of Dreaming Films heeft Luizter de muzikale levensloop doorontwikkeld waaruit Levensdocument ontstaan is. In 2018 is Levensdocument bekroond met een Dutch Funeral Award.

Bekijk de video van het Levensdocument van Youri