Muzikale Levensloop

De zoektocht naar woorden bij een afscheid is altijd moeilijk. Nog moelijker kan het zijn om deze woorden uit te spreken. Een Luizterverhaal kan u hierbij helpen. Het geeft precies weer wat u belangrijk vindt en over wil brengen. Met de juiste woorden, de mooiste muziek en het diepste gevoel.
Een Luizterverhaal is een variant op de traditionele levensloop. In onze Muzikale Levensloop ‘vieren we het leven’ door herinneringen te vertellen en te bezingen. Een troostcadeau voor alle aanwezigen.

Tijdens de afscheidsdienst wordt de Muzikale Levensloop op een unieke en respectvolle wijze door de spreker verteld en gezongen, begeleid door een pianist. Deze muzikale begeleiding geeft kleur en gevoel aan de teksten, met de emotie die daarbij past. Wij kunnen live een audio-opname maken, die u later zo vaak u maar wilt kunt beluisteren.

Luizterverhaal Muzikale levensloop is in 2017 bekroond met 3 bijzondere prijzen:

Werkwijze Muzikale Levensloop

Hoe ontstaat een Luizterverhaal?

Elk Luizterverhaal is uniek en behandelen we met de grootste zorg. De totale voorbereiding neemt gemiddeld 3 tot 5 werkdagen in beslag.

Stap 1
Uw aanvraag

Via het contactformulier kunt u uw aanvraag indienen. We zijn ook bereikbaar per email, chat en telefoon.

Stap 2
Contact binnen 4 uur

Elke aanvraag behandelen we met de grootste zorg.

Stap 3
Afspraak interview

We gaan u interviewen, waarbij we aan de hand van herinneringen & anekdotes uw boodschap verwoorden. Ook laten we u voorbeelden zien en horen.

Stap 4
Schrijven van het verhaal

Op onze wijze vertalen we het interview naar een op maat gemaakt Luizterverhaal met bijpassende liedfragmenten.

Stap 5
Controle

We sturen u vooraf het Luizterverhaal in concept toe, zodat u kunt beoordelen of we uw verhaal juist geïnterpreteerd hebben.

Stap 6
Aanpassen en instuderen

We verfijnen uw Luizterverhaal en gaan het instuderen.

Stap 7
Live uitvoering Luizterverhaal

We brengen het Luizterverhaal live op locatie ten gehore.

Stap 8
Luizterverhaal vastleggen?

U kunt aanvullend een audio- of video-opname boeken, die u enkele weken na het optreden ontvangt, als blijvende herinnering.

Wat is een Muzikale Levensloop?

De memorabele momenten uit het leven van uw dierbare, deelt u met ons in een voorgesprek. We helpen u herinneringen te kiezen die voor u de grootste waarde hebben. Daarna verwerken we uw bijdrage tot een persoonlijk levensverhaal. Hierbij zoeken we toepasselijke liedfragmenten uit bekende en geliefde liedjes.

Muzikale Levensloop: de combinatie van het gesproken woord, de zang en de pianoklanken raakt niet alleen het hart, maar ook de ziel. Het verhaal dat zo intens gesproken en gezongen wordt, komt hierdoor op gevoelsniveau bij de aanwezigen binnen. Een intiem en ontroerend onderdeel van het afscheid dat alle aanwezigen lang zal bijblijven en troosten. Door de emotionele (h)erkenning kan een Luizterverhaal bijdragen aan het rouwproces.

Muzikale Levensloop infographic

Kosten:

Luizterverhaal Muzikale Levensloop vanaf € 1695,-
(incl. 3 dagen voorbereiding: persoonlijk interview, verhaal schrijven & optreden op locatie. Reiskosten zijn binnen Nederland ook inclusief) 
Aanvullend live liedjes: prijs op aanvraag

Vraag een offerte aan

Nieuw concept: Levensdocument

In samenwerking met State of Dreaming Films heeft Luizter een nieuw concept ontwikkeld: Levensdocument. Een combinatie van een op maat geschreven Luizterverhaal (Muzikale Levensloop), live videoregistratie en gemonteerde archief videobeelden. Het verhaal wordt op locatie live uitgevoerd door Luizter, (al dan niet tijdens de uitvaart) en gefilmd door State of Dreaming Films. In een Levensdocument staat het leven centraal en ligt het accent in beeld, spraak en muziek op het leven. Het resultaat is een film waarin de herinnering gevierd wordt.

Klik op het logo voor meer informatie over Levensdocument.

logo-levensdocument - Muzikale Levensloop - Luizterverhaal

 

Onze verteller Jolanda Bazen is ook beschikbaar als woorddienstbegeleider. Onderstaande links verwijzen naar onze website: Luizter. Onder deze naam verzorgen wij live muziek tijdens:

Ieder leven verdient een bijzonder afscheid

Ieder leven verdient een bijzonder afscheid

Een uitvaartdienst of herdenkingsceremonie is naast afscheid nemen en herdenken, ook het moment waarop het leven van een geliefde gevierd wordt. De traditionele levensloop is een goede manier om herinneringen te vertellen en te beleven.

Luizterverhaal Muzikale Levensloop is een warme en muzikale versie van de traditionele levensloop. Een Luizterverhaal mist zijn uitwerking nooit. De aanwezigen worden vanaf het eerste moment geraakt en betrokken. Door de verhalen en de bijpassende muziek komen herinneringen tot leven. Een waardevol en emotioneel eerbetoon aan de overledene, op een pure en authentieke manier verteld en bezongen.

De dierbaarste herinneringen bewaar je niet in je hoofd maar in je hart!

Muzikale levensloop tijdens de uitvaart van mijn vader

“2 december 2016 namen we afscheid van mijn eigen vader. In voorbereiding op zijn uitvaart hebben we zijn levensloop op muziek gezet. Hierbij hebben we veel bijzondere momenten gekoppeld aan bijpassende liedfragmenten waardoor zijn levensverhaal letterlijk tot leven kwam. Het was alsof je door een fotoboek bladert en met een glimlach terugdenkt aan de bijzondere tijd, die toen nog zo normaal leek. Ondanks het verdriet van het verlies, voelde het tegelijkertijd goed om zijn leven op deze manier te herinneren. Op de best mogelijke manier vierden we dat we hem bij ons hebben gehad. Na afloop van de uitvaartdienst kregen we erg veel reacties van hoe warm en bijzonder de uitvaartdienst was. Het enthousiasme van de mensen voelde soms bijna ongemakkelijk. We stonden er die dag niet als Luizter, maar als zoon en schoondochter die afscheid namen van onze (schoon)vader. Met het vertellen van zijn Luizterverhaal gaven we troost aan onze naaste familie en aan hechte vrienden en bekenden. Het was voor ons heel bijzonder om dit te mogen en kunnen doen.

Jörgen Versteeg”

Lees het artikel over Muzikale Levensloop in To Be Magazine!


Muzikale levensloop video door State of Dreaming

Op deze pagina staan diverse live video’s van tijdens een herdenkingsceremonie. De videobeelden zijn in overeenstemming met de aanwezige gasten gemaakt door State of Dreaming Films bij Crematorium Zoomstede in Bergen op Zoom.